Bulls stoppen zegereeks Minnesota

Aangepast op

Chicago Bulls heeft thuis met 87-70 gewonnen van Minnesota Timberwolves, dat drie wedstrijden op rij had gewonnen.

Invaller Nate Robinson was bij de Bulls het best op dreef. Robinson viel in voor de geblesseerde Kirk Hinrich en scoorde in 31 minuten achttien punten.

Joakim Noah voegde daar zeventien punten (en zeven rebounds) aan toe. Nikola Petrovic tekende bij de Timberwolves voor achttien punten.

San Antonio Spurs won uit met 112-109 van Portland Trail Blazers. Met veertig seconden te gaan maakte Portland met de vierde driepunter op rij gelijk. In de slotseconden sloeg Manu Ginobili met twee vrije worpen toe voor San Antonio.

Rondo stijgt op eeuwige ranglijst

Boston Celtics won de uitwedstrijd tegen Milwaukee Bucks nipt met 96-92. Paul Pierce hielp zijn ploeg in de slotfase aan de broodnodige punten - 25 om precies te zijn - om de derde seizoenswinst binnen te halen.

Rajon Rondo vertolkte een belangrijke rol als spelbepaler. Hij leverde tien assists. Het was zijn dertigste wedstrijd op rij met minimaal tien assists en daarmee schoot hij op de eeuwige ranglijst van de NBA naar de derde plaats. Het record van Magic Johnson, die 46 wedstrijden achtereen tot een dergelijke prestatie kwam, is nog wel ver weg.