Obama krijgt truffel van ruim 1 kilo

Aangepast op

Een Italiaans dorpje dat bekend staat om zijn witte truffels, doet Barack Obama een recordexemplaar van meer dan een kilo cadeau om zijn herverkiezing te vieren. Het is een truffel van 1,012 kilo uit Acqualagna.

De ondergrondse paddestoel die het in de 'haute cuisine' goed doet, wordt 18 november in de VS afgeleverd. Het Italiaanse dorp hoopt dat Obama de truffel dan zelf in ontvangst neemt.

De prijs van witte truffels is onlangs gestegen tot ongeveer 3000 euro per kilo. De miljardair en casino-baron Stanley Ho uit Macau betaalde twee jaar geleden meer dan 300.000 dollar voor twee stukken truffel. Het geld ging naar een goed doel.

Legende

Volgens een lokale legende werden de grootste exemplaren gevonden in 1668, toen ene Filippo Cortesi truffels van 13 en 18 kilo onthulde.

Obama is niet de eerste president met een truffel uit Acqualagna. "President Harry Truman kreeg er één in 1956. De laatste hoogwaardigheidsbekleder die er een ontving, was de Britse prins Philip'', zei burgemeester Andrea Pierotti.