NOS SportAangepast

"Blazen stof weer van de boards"

"We blazen het stof van de boards af en we gaan weer een rakje varen", stelde Dorian van Rijsselberghe nuchter vast, nadat bekend werd dat windsurfen weer olympisch is geworden. "Het is wat het is."

De olympisch kampioen verwacht een snelle omschakeling. "Het is even schaken, maar als de pionnen goed staan, komt het goed. Ik weet hoe ik moet windsurfen, maar het was geen probleem als kitesurfen olympisch bleef."

Amateuristisch

De beslissing van de internationale zeilfederatie ISAF kwam voor Van Rijsselberghe niet helemaal als verrassing. "Het is een klein beetje amateuristisch en staat het niet heel netjes, maar soms gaan die dingen zo."

De Texelaar voelt mee met de kitesurfsport. "Het is jammer. Beiden zijn olympischwaardig en zouden allebei in Rio op het programma moeten verschijnen. Maar daar ga ik niet over."

Prikkelen

Van Rijsselberghe behoort tot de absolute wereldtop van het windsurfen. Naar eigen zeggen ziet hij nog voldoende uitdagingen. "We gaan op een andere manier proberen mezelf te prikkelen om er weer vier prachtige jaren van te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl