NOS SportAangepast

Del Potro door na zege op Federer

Juan Martin del Potro heeft zich bij de ATP World Tour Finals geplaatst voor de halve finales. De Argentijn won in Londen met 7-6 (3), 4-6, 6-3 van Roger Federer, die al zeker was van een plaats bij de laatste vier.

Del Potro had in zestien ontmoetingen pas drie keer gewonnen van Federer, al was hij de Zwitser in oktober ook al de baas in de finale in Basel.

De Argentijn en de Zwitser serveerden goed, waardoor de meeste games niet echt spannend waren. Beide spelers werden een keer gebroken; Del Potro direct nadat hij de tiebreak van de eerste set had gewonnen en Federer direct nadat hij de tweede set gewonnen had.

Teleurgestelde Ferrer verslaat Tipsarevic

Door het resultaat is David Ferrer uitgeschakeld voor de halve finales. De Spanjaard toonde zich echter strijdbaar en won het afsluitende groepsduel met 4-6, 6-3, 6-1 van de Serviër Janko Tipsarevic.

Zesvoudig winnaar Federer werd door de zege van Ferrer groepswinnaar en treft Andy Murray in de halve eindstrijd. Del Potro maakt zich in de andere halve finale op voor een duel met Novak Djokovic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl