Kankergala voor tonnen opgelicht

tijd van publicatie Aangepast

Een bestuurslid van The Quality of Life Gala, dat geld inzamelt voor onderzoek naar kanker bij kinderen, heeft zo'n 600.000 euro achterover gedrukt. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam is een onderzoek gestart naar de fraude.

Het bestuurslid was verantwoordelijk voor het overmaken van de door het gala ingezamelde miljoenen aan ziekenhuizen die onderzoek doen naar kanker bij kinderen. De man drukte in een jaar tijd zo'n 600.000 euro achterover. Het geld verdween naar de man zelf en het cosmeticabedrijf van zijn vrouw.

De fraude kwam vorig jaar aan het licht tijdens een accountantscontrole. Het bestuurslid werd toen meteen uit zijn functie gezet. Ook een penningmeester, die al eerder van de fraude wist, is uit zijn functie gezet. De penningmeester had de fraude niet gemeld aan de rest van het bestuur, omdat hij dacht dat het bestuurslid het verduisterde geld weer zou terugbetalen.

Geld terug

De stichting heeft het gestolen geld weer teruggekregen. De advocaat van The Quality of Life Gala benadrukt dat de fraude geen nadelige gevolgen heeft gehad voor het kankeronderzoek.

STER Reclame