Excuses Hari voor slaan zakenman

Aangepast op

Badr Hari heeft excuses gemaakt voor het slaan van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation. "Het had nooit gemogen, ik had geen klap moeten geven", zei hij tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Amsterdam.

Hari vroeg in de rechtbank om een laatste kans. "U ziet me hier echt nooit meer terug in een nieuwe zaak. Ik heb mijn les geleerd." Ook zegt hij geschrokken te zijn van de "hetze die is gevoerd" en wil hij graag weer aan het werk.

Kreupel

De vechtsporter wordt onder meer beschuldigd van poging tot doodslag op Everink. In juli werd hij zwaar mishandeld in de Amsterdam ArenA. Hari zou hem tegen zijn hoofd hebben geschopt en Everink raakte ernstig gewond. Volgens zijn advocaat blijft Everink waarschijnlijk de rest van zijn leven kreupel.

Vorige week sprak Hari's advocaat Ficq van een corrigerende tik, omdat Everink de vriendin van Hari, Estelle Cruijff, zou hebben beledigd. Het OM noemt die tik een "ferme klap".

Vluchtgevaarlijk

Het Openbaar Ministerie hoopt dat de rechtbank de voorlopige hechtenis van Hari vandaag verlengt. Het OM noemt hem vluchtgevaarlijk en vindt dat er genoeg bewijs is om hem langer vast te houden. Bij vrijlating zou Hari naar Marokko kunnen vluchten of getuigen kunnen beïnvloeden.

In de aanklacht tegen Hari staan negen zaken, waarvan acht te maken hebben met geweld.