Will van Kralingen overleden

time icon Aangepast

De actrice Will van Kralingen is op 61-jarige leeftijd overleden. Ze was bij een groot publiek bekend door haar rollen op tv, in de film en in het theater.

Zo was ze in 23 afleveringen te zien van de politieserie Flikken Maastricht, waarin ze de rol van hoofdinspecteur speelde.

Zomer van 45

Van Kralingen begon haar loopbaan eind jaren 70 bij toneelgroep De Appel. Daarna stapte ze over naar het Nationale Toneel, waaraan ze vanaf de oprichting in 1988 was verbonden.

Een van haar vele rollen op tv was in de serie De Zomer van 45, gebaseerd op de ervaringen van kinderen van Canadese bevrijders.

Prijzen

Van Kralingen is verschillende keren onderscheiden. In 2007 kreeg ze de Theo d'Or voor haar rol in Maria Stuart. Voor filmrollen in Havinck en Storm in Mijn Hoofd kreeg ze een Gouden Kalf.

Haar laatste film uit 2012 is De Goede Dood, over een ongeneeslijke zieke man die euthanasie pleegt. Zij speelt zijn vrouw.

Borstkanker

Will van Kralingen, de zus van de zangeres Miranda van Kralingen, overwon twee keer borstkanker, maar toen de ziekte een derde keer terugkeerde, werd die haar fataal.

STER Reclame