Assad: geen burgeroorlog in Syrië

Aangepast

Het conflict in Syrië is geen burgeroorlog. Dat heeft president Assad gezegd in een interview met de Engelstalige tv-zender Russia Today.

Assad erkende in het gesprek wel dat zijn troepen een "harde en moeilijke strijd" voeren, tegen wat hij omschreef als "gevolmachtigd terrorisme".

"Als andere landen stoppen met het sturen van wapens naar de rebellen maken we hier binnen een week een eind aan, dat zeg ik u."

Geen spijt

De president zei dat hij geen spijt heeft van de beslissingen die hij heeft genomen sinds de opstand in maart 2011 uitbrak.

Over zijn eigen toekomst zei Assad dat die bepaald wordt door de stembus. "Die zal bepalen welke president kan blijven of moet vertrekken."

Erdogan

In het gesprek trok Assad fel van leer tegen de Turkse premier Erdogan. Hij noemde hem een "kalief" en zei dat hij zich gedroeg als een Ottomaanse sultan.

Het gesprek van Assad met journaliste Sophie Sjevardnadze duurde 26 minuten en werd in het Engels gevoerd. Volgens de interviewster was de ontmoeting in een "onlangs gerenoveerd presidentieel paleis" in Damascus.

STER Reclame