Navy SEALs lekken aan Medal of Honor

Aangepast op

Levensechte militaire operaties kun je naspelen in Medal of Honor. En nu is ook duidelijk hoe de makers het steeds weer voor elkaar krijgen de game zo levensecht te maken. Ze worden geholpen door Navy SEALs die informatie doorgaven. Zeven SEALs zijn hier nu voor gestraft.

Geheime wapens

Het gaat in dit geval om het spel "Medal of Honor: Warfighter". Zeven commando's van de elitegroep Navy SEAL Team 6 zouden geheime informatie hebben gelekt naar de maker van de game. Ook hebben ze hun wapens laten zien. Die wapens zijn speciaal voor hun eenheid gemaakt en het ontwerp is geheim. Nu niet meer dus.

Bin Laden

De zeven SEALs hebben een flinke uitbrander gekregen van hun baas. Ook krijgen ze twee maanden lang geen salaris. Tegen vier andere SEALs loopt nog een onderzoek wegens het lekken van informatie. Klein detail: een van de SEALs die nu gestraft is, maakte ook deel van de eenheid die in mei 2011 Osama bin Laden doodde.

Elite

Commando's van de Navy SEALs volgen een speciaal eliteprogramma binnen het Amerikaanse leger. Ze voeren speciale missies uit die vaak in het geheim gebeuren. SEALs moeten daarom een verklaring tekenen waarin ze beloven de rest van hun leven te zwijgen over gevoelige informatie.

Door: Dorien