Hij had een slechte week vorige week. Zijn relatie met Eva Jinek strandde én Bram Moszkowicz werd uit zijn ambt gezet. Volgens de tuchtrechter voor advocaten onder meer omdat de bekende strafpleiter de belangen van cliënten ernstig heeft verwaarloosd. Eén van die cliënten doet nu aangifte tegen de advocaat wegens verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte.

Het gaat om een man die momenteel in een gevangenis in Drenthe zit. In 2008 deed hij volgens zijn huidige advocaat Meindert Doornbos een beroep op Moszkowicz. Via een vriend betaalde hij de advocaat 60.000 euro in drie contante betalingen, maar kreeg hij daar geen kwitantie voor. Ook wilde Moszkowicz niet reageren op verzoeken op de kosten te specificeren.

Bonnetje

Pas nadat de man had geklaagd bij de deken van de Orde van Advocaten kwam de advocaat met een urenspecificatie over de brug. Die declaratie kwam uit op een bedrag van ? 40.153,30, veel minder dan de betaalde 60.000 euro. Ook zouden in de urenspecificatie kosten voor bezoeken zijn opgenomen die nooit zijn afgelegd en zouden de kwitanties niet juist gedateerd zijn. De oud-cliënt wil nu het verschil van bijna 20.000 euro terug van Moszkowicz. Tegen persbureau ANP heeft de advocaat gezegd dat hij niet wil reageren op de aangifte.

Naast het verwaarlozen van de belangen van cliënten was het het aannemen van grote hoeveelheden contant geld zonder dit te melden één van de redenen waarom de tuchtrechter Moszkowicz van het tableau schrapte. Om witwassen tegen te gaan moeten advocaten contante betalingen van meer dan 15.000 euro melden bij de deken.

Door: Lex

STER reclame