Federer is Ferrer weer de baas

Aangepast op

Roger Federer heeft ook zijn tweede wedstrijd op de ATP World Tour Finals in Londen gewonnen. De als tweede geplaatste Zwitser was vechtjas David Ferrer met 6-4, 7-6 (5) de baas.

De als vierde ingeschaalde Spanjaard had de dertien eerdere duels met Federer allemaal verloren en hem slechts drie sets afgesnoept. Ferrer geloofde desondanks in zijn kansen, liep op alles, maakte prachtige punten, maar kwam gewoonweg tekort tegen de Zwitser.

Ferrer creëerde acht breekpunten in de eerste set, maar verzilverde alleen het laatste. Toen hij even later serveerde om in de set te blijven, brak Federer hem op love. Hij bleef knokken en werd 'beloond' met een tiebreak. Daarin deden twee onnodige fouten met de backhand Ferrer de das om. Federer sloeg uiteindelijk op 6-5 toe.

Del Potro klopt Tipsarevic

Juan Martin del Potro hield zicht op de halve finales dankzij een zege op de Serviër Janko Tipsarevic: 6-0, 6-4. De als zesde ingeschaalde Del Potro en Ferrer maken vrijdag uit wie, samen met de al geplaatste Federer, zich onder de laatste vier schaart. Del Potro moet daarvoor zien af te rekenen met de Zwitser.

De Servische toernooidebutant, als achtste en laatste in het schema opgenomen, kwam niet goed uit de startblokken en maakte maar twaalf punten in de eerste set. In het tweede bedrijf beet de nummer negen van de wereld iets meer van zich af.

Aan het wankelen kreeg hij Del Potro echter niet. De Argentijn plaatste op 2-2 een break en keek nimmer achterom. Tot dat moment had Del Potro nog maar zes punten op eigen service verspeeld; dat werden er uiteindelijk negen.