Op verzoek van de familie van Tim Ribberink heeft gratis krant Metro een column verwijderd van z'n site. In de column doet auteur Luuk Koelman zich voor als Mariska Orbán de Haas, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. De column is een brief gericht aan de ouders van Tim, die vorige week zelfmoord pleegde.

Koelman schrijft in de krant over de vermeende homoseksualiteit van de jongen en laat Orbán de Haas vragen waarom zijn ouders daar nooit iets aan hebben gedaan.

Het stuk leidde tot woedende reacties op sociale media. Het Katholiek Nieuwsblad laat weten dat de brief in zijn smakeloze geheel voor rekening komt van columnist Koelman en Metro.

Afscheidsbrief

De familie van Tim Ribberink wil alleen het volgende kwijt: "Ieder woord dat hieraan gespendeerd wordt, is er één te veel."

Metro meldt op z'n site dat het stuk is weggehaald op verzoek van de familie. "Over de inhoud van de column doet Metro geen mededelingen. Metro-columnisten schrijven op eigen titel en niet op die van de krant", is er te lezen.

De 20-jarige Tim Ribberink uit Tilligte pleegde vorige week zelfmoord, omdat hij jarenlang werd gepest. De rouwadvertentie, waarin zijn afscheidsbrief stond, leidde tot veel aandacht van landelijke media.

STER reclame