NOS NieuwsAangepast

ING schrapt 2350 banen

ING schrapt 2350 banen. Dat is bekendgemaakt bij de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal. Bij de verzekeringstak, Nationale Nederlanden, verdwijnen 1350 banen. Bij de bankdivisie worden 1000 banen geschrapt.

Hoeveel banen er precies in Nederland verdwijnen is onduidelijk. Het overgrote deel van het banenverlies van de verzekeringstak vindt plaats in Nederland, bij Nationale Nederlanden. Daarbij zullen gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn, zegt het verzekeringsbedrijf. Het banenverlies bij het bankonderdeel zal juist voornamelijk in het buitenland plaatsvinden, bij ING Commercial Banking, de zakenbank van ING.

Bestuursvoorzitter Jan Hommen van de ING Groep noemt de reorganisatie een buitengewoon pijnlijke stap die genomen moet worden. Hij zegt dat ING zich aan de onzekere economische omstandigheden moet aanpassen.

Sociaal plan

Fred Polhout van vakbond FNV Bondgenoten zegt dat de reorganisatie een mokerslag is voor de werknemers. Volgens hem gaat Nationale Nederlanden reorganiseren omdat er de laatste tijd maar weinig nieuwe klanten zijn voor producten als beleggingsverzekeringen en levensverzekeringen.

Er loopt al een sociaal plan bij ING vanwege eerdere reorganisaties. Polhout verwacht dat werknemers die door de nieuwe reorganisatie hun baan verliezen ook van dit sociaal plan gebruik kunnen maken.

Winst

ING boekte het afgelopen kwartaal 600 miljoen euro winst. Dat is minder dan de helft van een jaar geleden.

Precies een jaar geleden maakte ING bij de presentatie van de kwartaalcijfers ook een fors banenverlies bekend. Toen zei ING dat er 2000 banen bij de bank zouden verdwijnen en 700 banen bij de mensen die ING inhuurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl