NEC boekt ook zege in Groningen

NEC heeft zijn vierde uitzege van het seizoen binnen.

Op de valreep werd bij FC Groningen gewonnen: 1-2.

De thuisploeg begon beter en kwam snel op 1-0; na een hoekschop keerde Gábor Babos een kopbal van Virgil van Dijk maar half. Michael de Leeuw reageerde attent en zette de thuisploeg op voorsprong. Veel meer viel er voor rust niet te genieten voor de supporters in de Euroborg.

Misser Zeefuik, NEC profiteert

Als Género Zeefuik net na rust niet op de paal had gekopt, was de tweede thuiszege er voor FC Groningen wellicht gekomen.

NEC kon de regie overnemen en nadat Ricky ter Voorde twee kansen had gemist, maakte Victor Pállson gelijk. Een gelijkspel leek in de maak, maar invaller Geert-Arend Roorda promoveerde een voorzet van Michel Breuer nog tot een doelpunt.

Na het duel toonde de spelers van NEC hun respect door voor het vak van de meegereisde supporters een minuut stilte te houden voor een onlangs overleden fan.