Oud-CDA-voorzitter en demissionair minister Marja van Bijsterveldt biedt partijvoorzitter Ruth Peetoom aan om te helpen bij het versterken van de eenheid binnen het CDA. Van Bijsterveldt zegt in een interview in het Nederlands Dagblad dat zij toch een van de gezichten van de partij is en dat adel verplicht.

Van Bijsterveldt is nog even minister van Onderwijs, maar zal die functie snel overdragen als het nieuwe kabinet van VVD en PvdA wordt geïnstalleerd. Ze heeft Peetoom aangeboden om de komende tijd het land in te gaan.

"Voortouw nemen"

"Het is uiteraard aan de partij om daar het voortouw in te nemen, maar als men daar prijs op stelt, ben ik daartoe graag bereid", zegt Van Bijsterveldt.

Ze vindt dat ze zelf medeverantwoordelijk is voor de positie waarin het CDA zich momenteel bevindt. Bij de laatste verkiezingen kreeg de partij forse klappen te verwerken. Volgens Van Bijsterveldt moet alles op alles worden gezet voor een goed resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Van Bijsterveldt was partijvoorzitter van 2002 tot 2007.

STER reclame