VVD-prominent Henry Meijdam is opgestapt als commissaris bij de vastgoedonderneming Schiphol Area Development Corporation (SADC). Hij zat namens de provincie Noord-Holland in de raad van commissarissen.

Meijdam is opgestapt na de publicatie van het rapport over de bestuurscultuur bij de provincie Noord-Holland, eerder deze week. Hij was van 1998 tot 2005 gedeputeerde in Noord-Holland.

Vele petten

In het rapport staat dat Meijdam een bestuurder is met vele petten op. Hij is ondernemer en tegelijk een belangrijk adviseur van het kabinet, vooral van demissionair minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Meijdam zegt dat hij zelf als commissaris bij SADC is opgestapt. "De schijn van belangenverstrengeling wordt mij nu verweten. Als dat zo is, trek ik mijn conclusies. Mijn integriteit is me heilig."

Hooijmaijers

Meijdam was de voorganger van VVD-gedeputeerde Hooijmaijers, die in het rapport over de bestuurscultuur bij de provincie een belangrijke rol speelt. Hooijmaijers wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte.

Meijdam heeft zijn opvolger Hooijmaijers beïnvloed en geprobeerd hem duidelijk te maken dat de provincie moest doorgaan met bepaalde bouwprojecten, staat in het rapport.

STER reclame