NOS NieuwsAangepast

Telegraaf voluit tegen 'Marx Rutte'

Dagblad De Telegraaf is vanwege de inkomensafhankelijke zorgpremie voluit in de aanval gegaan tegen de VVD-top. Volgens de grootste krant van het land is de leiding van de VVD "volledig de kluts kwijt".

Vooral premier Rutte moet het ontgelden. Op de voorpagina wordt hij kampioen nivelleren en "Marx Rutte" genoemd en staat hij afgebeeld naast Karl Marx, de aartsvader van het socialisme en communisme.

Met chocoladeletters en een dikke rode streep eronder kopt de krant over de volle breedte: 'ACHTERBAN VAN VVD IS ZIEDEND'.

'Tegen elke prijs'

De krant merkt op dat "nota bene" PvdA-leider Samsom gisteren zei dat over de uitwerking van de inkomensafhankelijke zorgpremie valt te praten, maar dat Rutte zijn poot stijf hield.

Een prominente VVD' er zegt anoniem dat Rutte tegen elke prijs wilde regeren. Daarom leverde hij zijn principes in. "De partij zit straks gevangen in een links kabinet."

'Kiezersbedrog'

Op pagina 7 kopt de krant dat "werkend Nederland wanhoopt" en "het laatste beetje luxe inlevert".

In het hoofdredactioneel commentaar stelt De Telegraaf dat Rutte "ronduit kiezersbedrog" heeft gepleegd. De poging om een brug naar alle Nederlanders te slaan is "hopeloos mislukt". "Dit is een brug te ver. Een klap in het gezicht van de hardwerkende Nederlander."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl