NOS NieuwsAangepast

Noordoostkust VS krabbelt op

Aan de noordoostkust van de Verenigde Staten wordt het openbare leven vandaag langzaam hervat, na de verwoestingen die de storm Sandy heeft aangericht.

Zo gaan winkels, overheidsgebouwen en de beurs in New York weer open en is het vliegverkeer van en naar New Yorkse luchthavens goeddeels opgestart.

De schade is groot, vooral in de staten New Jersey en New York. Verzekeraars denken dat het opruimen van puin en het herstel van de schade zeker twintig miljard dollar gaan kosten. De website Boston.com heeft een indrukwekkende fotoserie gepubliceerd.

Zonder stroom

President Obama brengt vandaag een bezoek aan getroffen gebieden in New Jersey. Dat doet hij samen met gouverneur Christie. Die zegt dat het waarschijnlijk nog zeker een week duurt voordat iedereen weer elektriciteit heeft. Op het hoogtepunt van de storm zaten ruim acht miljoen huishoudens zonder stroom.

Het dodental van Sandy is verder opgelopen. Volgens Amerikaanse media heeft de storm aan ongeveer vijftig mensen het leven gekost.

Marathon

De organisatie van de marathon van New York gaat ervan uit dat het evenement zondag gewoon doorgaat. Later vandaag valt daarover een definitief besluit. Naar verwachting zijn er zo'n 2000 Nederlandse deelnemers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl