Twente klopt RKC in matig duel

Aangepast

Drie dagen na de Europese zeperd bij Levante heeft FC Twente in een matig duel met 0-1 gewonnen bij RKC Waalwijk.

Twente had vanaf het begin weliswaar een overwicht, maar overtuigend speelde het allerminst.

Wel leidden de Tukkers bij rust met 0-1 dankzij Dusan Tadic, die doel trof nadat doelman Jeroen Zoet inadequaat had ingegrepen bij een pass van Luc Castaignos, die zich knap vrij had gespeeld.

Bij het aanvankelijk wat schuchtere RKC groeide na de rust het besef dat er wat te halen viel tegen de pover acterende koploper, die nauwelijks nog kansen wist te creƫren. Averij bleef Twente echter bespaard, al ontsnapte het kort voor het einde toen Florian Jozefzoon de paal raakte.

McClaren ontevreden

"Dit is niet ons niveau'', sprak Twente-coach Steve McClaren na de tegenvallende ontmoeting. "Er zat geen tempo in en we kregen nauwelijks kansen. Achteraf mag je dan zeggen blij te zijn met drie punten. Veel meer positiefs is er niet te melden."

Vooral in het tweede deel viel FC Twente tegen volgens McClaren: "De bedoeling was op jacht te gaan naar de tweede treffer. In plaats daarvan probeerden we de voorsprong te consolideren. In de slotfase hadden we de mazzel dat RKC de paal raakt en niet meer. Daar waren we van afhankelijk en dat is niet best."

STER Reclame