Utrecht moeizaam langs Groningen

time icon Aangepast

FC Utrecht heeft thuis FC Groningen moeizaam met 1-0 verslagen, waardoor het (tijdelijk) vierde is in de eredivisie.

Utrecht werd tegen het tactisch sterke Groningen voor rust zelden gevaarlijk en ontsnapte zelfs aan een achterstand.

Na een charge van Jan Wuytens op Michael de Leeuw, die eerder al een enorme kans gemist had, werd Groningen een penalty onthouden. De Groningers waren kort na rust dicht bij succes toen Leandro Bacuna zijn vrije trap gestopt zag.

Geheel onverwacht kwamen de Utrechters daarna op 1-0. Na een prima voorzet van Alexander Gerndt scoorde ; Nana Asare met een bekeken schot. Groningen deed pogingen het tij te keren, maar Utrecht hield stand en was via Jacob Mulenga zelfs nog dicht bij een tweede treffer.

Kwakman gefrustreerd

De charge van Wuytens op De Leeuw hield na afloop de gemoederen bezig. "Een honderd procent penalty", zei Kees Kwakman. "Ja, dan voel je je genaaid. Hij speelde absoluut de bal niet. Dan krijg je van de scheidsrechter waarschijnlijk weer de smoes te horen dat hij er niet goed voor stond, of zoiets. En Groningen is al zo vaak 'gematst' de laatste tijd met rode kaarten."

Kwakman was ook gefrustreerd door het opnieuw uitblijven van een beloning. "Het is elke keer hetzelfde liedje. We geven niets weg en dan vliegt de eerste kans voor de tegenstander erin. Het begint vervelend te worden. We waren niet minder dan Utrecht. Dat biedt tenminste perspectief."

STER Reclame