NOS NieuwsAangepast

'Meer betrokkenen zaak-Van Rey'

VVD'er Jos van Rey heeft als wethouder van Roermond niet alleen partijgenoot Ricardo Offermanns geheime informatie toegespeeld over de sollicitatie voor de burgemeestersvacature. Bronnen rond het onderzoek melden dat er nog iemand is benaderd.

Volgens dagblad De Limburger gaat het om collega-wethouder Vincent Zwijnenberg, ook van de VVD, die ook in de race was voor de functie.

Zwijnenberg zou niet zijn ingegaan op het aanbod van Van Rey. Hij is gisteren urenlang verhoord door de recherche, maar geldt niet als verdachte.

'Schokkende informatie'

Volgens raadslid Marianne Smitsmans van GroenLinks is van de affaire-Van Rey "nog maar de helft bekend". Zij maakte deel uit van de vertrouwenscommissie en heeft in het gesprek met de recherche "schokkende informatie" gehoord.

Smitsmans heeft tot nu toe op aandringen van burgemeester Van Beers geen details bekendgemaakt. Ze zoekt nog uit of ze in haar recht staat als ze bijzonderheden naar buiten brengt.

De beschuldigingen tegen Van Rey kwamen naar boven in een recherche-onderzoek naar corruptie. Hij zou als wethouder geld of goederen hebben aangenomen. Uit een afgeluisterd telefoongesprek kon worden opgemaakt dat Van Rey aan Offermanns vragen doorspeelde die gesteld zouden worden bij zijn sollicitatie.

Opgestapt

Vanwege de situatie heeft Van Rey besloten op te stappen als wethouder. Ook zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer heeft hij opgegeven.

Offermanns, die burgemeester van de gemeente Meerssen is, was voorgedragen voor de functie in Roermond, maar heeft zijn sollicitatie inmiddels ingetrokken. De gemeenteraad van Meerssen bespreekt nog of hij kan aanblijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl