Hogeschool Avans in Noord-Brabant is volgens de Keuzegids van dit jaar opnieuw de beste grote hbo-instelling. Avans heeft vestigingen in Breda, Den Bosch en Tilburg. In de keuzegids worden hogescholen vergeleken op basis van statistieken en de oordelen van deskundigen en studenten.

Bij de grote hogescholen staat de Hogeschool Zeeland in Vlissingen op de tweede plaats. Opvallend is dat de instellingen uit de Randstad onderaan de lijst staan. Helemaal onderaan staat Hogeschool Inholland.

Eigen identiteit

Bij de middelgrote scholen, dat zijn scholen met gemiddeld tweeduizend studenten, voert de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle de lijst aan en bij de kleine scholen is dat de Katholieke Pabo Zwolle. Deze school heeft ook de hoogste score. Volgens de Keuzegids heeft de school een eigen identiteit en daardoor een sterke binding met de studenten.

De Keuzegids is bedoeld als hulpmiddel voor aankomende studenten om hun keuze voor een school te bepalen. Volgens de makers wordt de gids ook in het hbo zelf gebruikt als graadmeter voor de kwaliteit van het onderwijs per instelling.

STER reclame