Reisgidsenuitgever Lonely Planet heeft Amsterdam uitgeroepen tot 's werelds tweede beste stad om te bezoeken in 2013. San Francisco voert de top-10 aan, op de derde plaats staat de Indiase stad Hyderabad.

Jaarlijks maakt Lonely Planet, 's werelds grootste uitgever van reisgidsen, een ranglijst van plekken die interessant zijn om te bezoeken.

Amsterdam staat volgend jaar in de belangstelling met onder meer de viering van 400 jaar grachtengordel en de heropening van het Rijksmuseum, maar of dat de reden is van de top-10-notering, kan een woordvoerder van de organisatie niet toelichten.

Aardbeving

In de top-10 staat ook de Nieuw Zeelandse stad Christchurch, die twee jaar geleden werd getroffen door twee aardbevingen. Volgens Lonely Planet herstelt de stad zich "met een adembenemende mengeling van bezieling, vastberadenheid en flair".

De uitgever maakte ook ranglijsten van aantrekkelijkste landen en regio's ter wereld. De beste landenbestemming is volgens Lonely Planet Sri Lanka, qua regio komt het Franse eiland Corsica als beste uit de bus.

STER reclame