NRC Handelsblad meldt dat er hard bewijs bestaat dat de Roermondse wethouder en VVD-senator Jos van Rey de wet heeft overtreden. De website van de krant meldt dat Van Rey zijn ambtseed schond door naar een VVD-burgemeesterskandidaat informatie over een sollicitatieprocedure te lekken.

Van Rey zou partijgenoot Ricardo Offermanns twee vragen hebben doorgespeeld die tijdens het sollicitatiegesprek gesteld gingen worden. Dat blijkt uit een afgeluisterd telefoongesprek, dat het Openbaar Ministerie tijdens getuigenverhoren heeft laten horen.

Bijvangst

Fractievoorzitter Dré Peters van de VVD in Roermond bevestigt in de krant het gesprek zo te hebben gehoord. Hij wil tegen de NOS verder niet op het verhaal reageren.

Het afgeluisterde gesprek was bijvangst in een groter corruptieonderzoek naar Van Rey. Hij wordt verdacht van belangenverstrengeling bij de aanbesteding van enkele bouwprojecten in Roermond. Vrijdag werd een inval gedaan in zijn huis en op zijn kantoor op het stadhuis.

Aftreden

Volgens de NRC zullen zowel Offermanns als Van Rey volgende week hun aftreden bekendmaken. Offermanns is momenteel burgemeester in het Limburgse Meerssen.

Het Roermondse college van burgemeester en wethouders komt morgenochtend bijeen om de zaak te bespreken.

Geen commentaar

Binnen de partijtop van de VVD was er zondagmiddag niemand beschikbaar voor commentaar. De partij overlegt morgen hoe het verder moet met Van Rey. Ook het Roermondse college van burgemeester en wethouders komt morgenochtend bijeen om de zaak te bespreken.

STER reclame