NOS NieuwsAangepast

Obama en Romney tappen moppen

Na eerder deze week fel met elkaar te hebben gedebatteerd, lieten Obama en Romney zich vannacht van hun humoristische kant zien.

Ze spraken beiden op een katholieke benefietavond, waar het traditie is dat de kandidaten hun tegenstander en zichzelf op de hak nemen.

"Ik wou dat Joe Biden hier vanavond bij kon zijn", zei Romney, die als eerste sprak. "Hij lacht immers om alles."

Imago

Romney maakte tijdens het chique diner in galakleding ook grappen over zijn imago als steenrijke miljonair. "Als kandidaat moet je allerlei soorten kleding aan. 's Ochtends een spijkerbroek, 's middags weer wat anders. Ik ben blij dat we nu aan konden trekken wat we thuis altijd aanhebben."

Romney beklaagde zich lachend dat de media dat beeld van hem in stand houden. "Ik zie nu de koppen al voor me: Obama omarmd door katholieken, Romney dineert met rijkelui."

"Winkels gekocht"

Ook Obama nam de rijkdom van Romney op de korrel. "Heerlijk om weer in New York te zijn. Ik heb vanmiddag nog wat winkels bezocht en ik hoor dat Romney ook wat winkels heeft gekocht."

Hij ging door over Romneys pover ontvangen buitenlandreis. "Vier jaar geleden werd ik neergezet als een celebrity, omdat ik zo populair was bij de mensen in het buitenland. Ik ben ervan onder de indruk hoe Romney dat heeft weten te voorkomen."

Obama dreef ook de spot met zijn slechte optreden tijdens het eerste debat. "Ik was een stuk feller in het tweede debat, omdat ik zo lekker had geslapen. Tijdens het eerste debat."

Arme kinderen

Bij de staande ovatie die de president kreeg waarschuwde hij het publiek weer snel te gaan zitten. "Anders begint Clint Eastwood tegen je stoel te schreeuwen."

Het Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner wordt elk jaar gehouden om geld op te halen voor arme kinderen. Het is vernoemd naar de eerste katholieke presidentskandidaat van de VS; de Democraat Al Smith verloor in 1929 van Herbert Hoover.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl