1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw soldaat WOII gevonden

In een weiland in Gelderland zijn de stoffelijke resten van een Britse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het veldgraf ten noorden van Bemmel werd bij toeval gevonden tijdens het aanleggen van een sloot. Het is de tweede vondst van een Britse soldaat in korte tijd.

De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) heeft het lichaam van de soldaat geborgen. Defensie denkt dat hij is gesneuveld in de nadagen van Operatie Market Garden. De soldaat behoorde waarschijnlijk tot de Britse 50th Northumbrian Infantry Division.

Onderzoek

De stoffelijke resten van de Britse soldaat zijn voor onderzoek overgebracht naar het laboratorium van de BIDKL in Soesterberg. Daar zal worden geprobeerd de identiteit van de soldaat te achterhalen, "om daarmee voor zijn nabestaanden een einde te maken aan de jarenlange onzekerheid omtrent zijn lot", zegt Defensie.

Vorige maand werden op de Ginkelse Heide bij Ede stoffelijke resten van een Britse soldaat gevonden door iemand met een metaaldetector. Tijdens die week werd de Slag om Arnhem herdacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl