NOS NieuwsAangepast

Blinde getaserd omdat hij met 'samoeiraizwaard' liep

Als je met een blindenstok over straat loopt, moet je niet net de pech hebben dat de politie iemand zoekt die met een samoeraizwaard loopt te zwaaien. Dat kan wel eens verwarrend werken.

Zoals bij de blinde Colin Farmer (61) vrijdag in het Engelse Chorley. Die liep op z'n dooie akkertje (hij kan niet anders) aan het eind van de middag naar z'n vrienden in de pub. Voor hij wist wat er gebeurde, kreeg hij 50.000 volt in zijn rug. Hij zakte op de grond, waarna een agent op hem ging zitten en z'n handen boeide. Ondanks dat Farmer meteen riep dat hij blind is.

"Ik dacht dat ik werd aangevallen door hooligans", zei Farmer vandaag. Volgens Farmer, die blind werd door twee beroertes, had de agent ook makkelijk even om hem heen kunnen lopen om hem te dwingen zijn 'wapen' neer te leggen, omdat hij "op een slakkengangetje" loopt.

Toen een tweede agent doorhad dat hij niet de gewapende man was die ze zochten, brachten ze hem naar het ziekenhuis. De eerste agent verklaarde dat hij hem taserde omdat hij niet reageerde toen hij moest stilstaan. Farmer heeft een klacht ingediend en wil ook juridische stappen nemen. De politie heeft excuses aangeboden en onderzoekt de zaak. De agent heeft z'n stroomstootwapen moeten inleveren.

Later werd inderdaad een dronken man met een samoeraizwaard opgepakt.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl