NOS NieuwsAangepast

Stalker Amanda Todd nu zelf de sjaak

Een bizarre wending in het verhaal van de dood van Amanda Todd uit Canada. Het 15-jarige meisje pleegde vorige week woensdag zelfmoord, een maand nadat ze een filmpje online zette waarin ze liet weten jarenlang gepest te zijn en op internet achtervolgd door een stalker. En die stalker wordt nu zelf bedreigd.

Volgens Anonymous zijn ze achter z'n naam gekomen en die hebben ze met zijn adres op internet gezet. Volgens de hackersgroep is het een 32-jarige man die ook berichten plaatst op kinderpornosites. De man wordt nu bedreigd op Facebook, Twitter en andere websites. Er wordt hem onder meer aangeraden om "met één oog open te slapen".

De politie zegt dat ze van de bedreigingen weten, maar willen er meer niet over kwijt. Niemand weet of Anonymous de juiste man heeft en bovendien is hij niet officieel als verdachte aangemerkt, daarom publiceren wij ook zijn naam niet.

Amanda Todd Reporting Team

Intussen worden in het hele land herdenkingen voor Amanda gehouden. En er is een Facebookgroep opgericht die trolls en haters op internet wil aangeven. Het doel van het Amanda Todd Reporting Team is duidelijk: iedereen die haatteksten en haatacties tegen tieners verspreidt opsporen en rapporteren. "Facebook doet er niets tegen en we zijn het zat om foto's van Amanda met haar blote borsten tegen te komen op Facebook", vertelt een van de leden. "Daarom vragen we onze fans nu om links door te sturen van waar ze staan."

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl