NOS NieuwsAangepast

Tweebeeke wint Barend Award

De Sonja Barend Award gaat dit jaar naar Nieuwsuur-presentatrice Mariëlle Tweebeeke. De NOS-presentator krijgt de prijs voor haar interview in februari met Reinout Oerlemans en twee topmannen van het VU Medisch Centrum.

Tweebeeke interviewde het drietal naar aanleiding van de ophef over de reallife-serie Tussen Leven en Dood, die werd geproduceerd door Eyeworks, het bedrijf van Oerlemans. Het programma werd opgenomen in het VU Medisch Centrum. Patiënten bleken in sommige gevallen te zijn gefilmd zonder dat ze daarvoor toestemming hadden gegeven.

Tussen Leven en Dood werd na het interview in Nieuwsuur van het scherm gehaald.

'Prachtige en terechte erkenning'

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, is trots: "een prachtige en terechte erkenning van de kwaliteiten van Mariëlle als presentator en interviewer en van de journalistieke kracht van Nieuwsuur".

Ook NOS-directeur Jan de Jong complimenteert Tweebeeke. "Mariëlle is toegewijd, eigentijds en talentvol. Zij staat voor wat de NOS wil zijn. Goed, gedegen, modern en dichtbij."

Vakprijs

De Sonja Barend Award is een vakprijs voor het beste televisie-interview van het jaar. Eerdere winnaars van de Sonja Barend Award waren Matthijs van Nieuwkerk, Clairy Polak en Twan Huys.

Tweebeeke zei in De Wereld Draait door, waar ze te horen kreeg dat ze had gewonnen, dat ze heel blij is met de prijs.

"Het was een avond waarop alles klopte, dat komt bijna nooit voor. We hadden de drie hoofdrolspelers aan tafel. We waren er weken mee bezig geweest", zei Tweebeeke.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl