De KRO is kwaad op het tv-programma De Wereld Draait Door van de VARA. Volgens een woordvoerder van de KRO is het programma een onbetrouwbare partner omdat het zonder toestemming beelden van Boer zoekt Vrouw heeft uitgezonden. Ook is de omroep niet blij met de manier waarop er in De Wereld Draait Door over de kandidaten wordt gesproken.

Vanwege het conflict zal de presentatrice van Boer zoekt Vrouw, Yvon Jaspers, voorlopig niet meer aanschuiven als tafelvrouw in de Wereld Draait Door. Dat is een beslissing van de KRO, waar Yvon Jaspers volgens de omroep ook achter staat.

'Boer Aad'

De Wereld Draait Door vroeg vorige week toestemming om een fragment uit te zenden waarin 'boer Aad' een keus maakt uit drie vrouwen. "Wij hebben die toestemming niet gegeven omdat we niet willen dat bepaalde incidenten uit hun verband worden gerukt", zegt de KRO-woordvoerder.

Toch was het moment te zien in de Wereld Draait Door en werd er uitgebreid over nagepraat. Volgens de KRO wordt Boer zoekt Vrouw zeer zorgvuldig gemaakt en moeten de deelnemers worden beschermd omdat zij zich zeer kwetsbaar opstellen.

Reactie VARA

In een schriftelijke reactie van de VARA staat dat DWDD fan is van Boer Zoekt Vrouw. "Daarom praat DWDD op maandag al enige seizoenen af en toe na over dit populaire KRO-programma. Dat kan nu eens vrolijk zijn, dan weer bewonderend en soms ook kritisch." "Nu de toon van de gasten iets scherper is dan vorig seizoen, toen er aan tafel vooral bewondering was, verbiedt de KRO ons verder beeld te gebruiken. Of ze daar wettelijk het recht toe heeft bij een spraakmakend programma als 'Boer Zoekt Vrouw', is zeer de vraag", staat in de verklaring van de VARA.

STER reclame