NOS NieuwsAangepast

Zeven schilderijen Kunsthal gestolen

Uit de Kunsthal in Rotterdam zijn vanochtend zeven schilderijen gestolen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Eerder wilden de politie en de Kunsthal niet zeggen hoeveel werken er zijn meegenomen.

Het gaat om de volgende schilderijen:

Tête d'Arlequin (1971) van Pablo PicassoLa Liseuse en Blanc et Jaune (1919) van Henri MatisseWaterloo Bridge, London (1901) van Claude MonetCharing Cross Bridge, London (1901) van Claude MonetFemme devant une fenêtre ouverte, dite la Fiancée (1888) van Paul GauguinAutoportrait' (circa 1889 - '91) van Jacob Meijer de HaanWoman with Eyes Closed (2002) van Lucian FreudGoed voorbereid Oud-directeur Wim van Krimpen van de Kunsthal denkt dat de waarde van de gestolen werken in de tientallen miljoenen loopt. Hij is geschokt door de inbraak.De dieven hebben de krenten uit de pap gehaald, zegt Van Krimpen, want ze hebben bijvoorbeeld twee zeldzame Monets meegenomen en een bijzonder werk van Meijer de Haan. De oud-directeur gaat ervan uit dat de roof zorgvuldig is voorbereid.

Getuigen

Een beveiliger alarmeerde vanochtend vroeg de politie over de inbraak. Hij reageerde op het alarm dat was afgegaan.

Rechercheurs van de politie Rotterdam-Rijnmond zijn op zoek naar getuigen en bekijken de camerabeelden. Het is niet bekendgemaakt of de beelden bruikbaar zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl