Inval panden Satudarah Twente

Aangepast

De Nationale Recherche en de regiopolitie Twente hebben vanochtend invallen gedaan bij verschillende panden van de Molukse motorclub Satudarah in en rond Enschede.

Volgens een woordvoerder van het Landelijk Parket wordt onder meer het clubhuis aan de Parkweg in Enschede doorzocht. Waar precies naar wordt gezocht is niet bekendgemaakt. Tientallen agenten doen mee aan de actie.

Meerdere huiszoekingen

Een team van defensie werkt mee aan de doorzoekingen. Dit team is gespecialiseerd in het opsporen van verborgen ruimten.

De gemeente Enschede is van plan om het clubhuis van Satudarah eind deze maand te sluiten omdat het niet in het bestemmingsplan past.

De invallen in Enschede passen in de bredere aanpak van de motorclubs Satudarah en Hells Angels door politie en justitie. Tot de intensieve aanpak is besloten na geruchten over een op handen zijnde bendeoorlog tussen beide motorclubs.

Hells Angels

Tegen leden van beide clubs lopen in Nederland meer dan zestig strafrechtelijke onderzoeken. Het gaat onder meer om afpersing, mishandeling, drugshandel en verboden wapenbezit.

Vorige maand werd bekend dat in Duitsland geregeld botsingen zijn tussen leden van Satudarah en de Hells Angels. Satudarah-leden worden verdacht van aanslagen op leden van Hells Angels in het Ruhrgebied. Sinds deze zomer heeft de Molukse motorclub een eigen afdeling in het Ruhrgebied.

Het Openbaar Ministerie verwacht in de loop van de middag met meer informatie te komen over de invallen in Enschede.

STER Reclame