Uit de Kunsthal in Rotterdam zijn vannacht kostbare schilderijen gestolen. De politie is bezig met het onderzoek en wil nog niet zeggen om welke werken het gaat en hoeveel schilderijen er zijn gestolen. In elk geval zou het schilderij 'Het lezende meisje' van Matisse zijn verdwenen.

Een woordvoerder van de Kunsthal bevestigde dat de gestolen werken deel uitmaken van een speciale tentoonstelling voor het 20-jarig bestaan van de Kunsthal. Het gaat om werken uit een privécollectie van de Triton Foundation; een topcollectie van avant-gardistische werken. Er hangen onder meer schilderijen van Picasso, Warhol en Mondriaan.

Miljoen euro

Volgens oud-directeur Wim van Krimpen van de Kunsthal vertegenwoordigen veel schilderijen uit de collectie van de Triton Foundation een waarde van meer dan een miljoen euro. Hij verwacht dat de dieven de werken niet kunnen verkopen omdat het om bekende en goed gedocumenteerde werken gaat.

Alarm

Het is nog niet bekend hoe de dieven de Kunsthal zijn binnengekomen. Bij de politie zou een melding zijn binnengekomen van het beveiligingsbedrijf dat het inbraakalarm was afgegaan.

De kunsthal is vandaag gesloten voor het publiek.

STER reclame