NOS NieuwsAangepast

Amanda Todd: gepest tot de dood?

"Iemand schreeuwde; sla haar dan, ze heeft het verdiend". Het is één van de teksten op de bordjes die de 15-jarige Amanda Todd liet zien in een video die ze een maand geleden online zette. Daarin legde ze uit hoe ze op school en op internet werd gepest. Afgelopen week pleegde ze zelfmoord.

Amanda was 12 jaar oud toen ze een fout maakte. Die fout achtervolgde haar tot haar dood 3 jaar later. Dit is het filmpje waarin ze haar verhaal vertelt:

Beter

Amanda's moeder hoopt dat het filmpje gebruikt wordt om ervoor te zorgen dat andere kinderen niet gepest worden. In een interview met de Vancouver Sun zegt ze "Ik ben een kind kwijt, maar ik weet dat zij wilde dat er door haar verhaal 1000 gered kunnen worden".

Amanda's moeder zei dat het in de laatste weken juist beter leek te gaan met haar dochter. "Ze was behandeld in het ziekenhuis en had therapie gekregen. Het leek er juist op dat haar leven weer wat normaler werd. Ze voelde zich zoals een normale tiener zich voelt, ze was zo trots op zichzelf", zegt Carol Todd. "Ze ging uit met vriendinnen, ze ging naar het winkelcentrum en zei tegen me dat dit de eerste keer was dat ze zich weer normaal voelde."

Carol weet dan ook niet wat er is gebeurd waardoor haar dochter uiteindelijk toch een einde aan haar leven heeft gemaakt. Mogelijk vindt ze het antwoord daarop in een video die haar dochter voor haar achterliet. Die heeft ze nog niet durven bekijken.

In Canada is geschokt gereageerd op de dood van Amanda. Premier Clark van de provincie British Columbia zegt. "Dit gaat iedereen aan. Ouders, kinderen onderwijzers. We moeten dit niet toestaan". Ze pleit ze ervoor de wet aan te passen om cyberpesten tegen te gaan.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl