Meer werk aan het spoor dan ooit

Aangepast

Nog nooit is op zo veel plaatsen tegelijk aan het spoor gewerkt als in de komende herfstvakantie. ProRail verricht werkzaamheden op onder meer de trajecten Schiphol-Leiden, Gouda-Alphen aan de Rijn, Nijmegen-Arnhem, Leeuwarden-Heerenveen en Eindhoven-Venlo, en rond Zwolle.

Volgens ProRail komt dat doordat er, naast de geplande onderhoudswerkzaamheden, ook een aantal grote projecten lopen. Bij Zwolle wordt de laatste hand gelegd aan de Hanzelijn die in december in gebruik wordt genomen. In Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Delft werkt ProRail aan de vernieuwing van sporen, perrons, wissels en bovenleidingen.

'In één keer'

ProRail heeft de werkzaamheden in de herfstvakantie gebundeld omdat er dan minder mensen met de trein reizen. Het bedrijf doet liever in één keer alles, dan veel versnipperd, zegt een woordvoerder. Zo veel mogelijk werkzaamheden zijn in het weekend gepland, maar er wordt ook door de week gewerkt.

NS zorgt voor alternatief vervoer, omreisroutes en reisinformatie. De vervoerder zegt dat mensen zich, voor ze van huis gaan, goed moeten informeren over de reismogelijkheden.

STER Reclame