De Telegraaf heeft geprobeerd een interview met Willem Holleeder te krijgen. Misdaadjournalist John van den Heuvel van de krant heeft begin dit jaar een mail naar Holleeder gestuurd, maar het interview is er niet gekomen.

Het verzoek is opmerkelijk. De Telegraaf, en ook Van den Heuvel, leverden onlangs veel kritiek op het NTR-programma College Tour, dat vanavond een interview met Holleeder uitzendt. Ze noemden het schandalig dat Holleeder een podium geboden werd.

3FM

Nu blijkt uit een mail van Van den Heuvel dat hij eerder zelf heeft geprobeerd om een interview met de veroordeelde topcrimineel te krijgen. Presentator Twan Huys van College Tour las in het radioprogramma Giel op 3FM een stuk uit de mail van de misdaadjournalist aan Holleeder voor.

Zo werd Holleeder een villa of luxe hotel buiten Nederland aangeboden om het interview op te nemen. Hij mocht vrienden en familie meenemen en er zouden afspraken worden gemaakt over het vervoer. Ook mochten Holleeder en zijn advocaat na overleg met Van den Heuvel inhoudelijke wijzigingen in het interview aanbrengen. De hoofdredactie van de Telegraaf kende volgens Van den Heuvel de inhoud van de brief.

Vreemd

Het interview met Holleeder zou bedoeld zijn voor RTL en de Telegraaf. John van den Heuvel erkende op 3FM dat de mail die door Twan Huys werd voorgelezen van hem is, maar hij zegt dat er nog wel over voorwaarden gesproken had moeten worden. Hij maakte niet duidelijk welke voorwaarden dat zouden zijn.

Huys vindt het vreemd dat Van den Heuvel zelf heel graag Holleeder had willen interviewen. John Van den Heuvel zei onlangs zelf nog dat het enige podium voor Holleeder een plek in een politiecel zou zijn. Ook noemt Huys het onbegrijpelijk dat Holleeder had mogen meedenken over de inhoud van het interview.

STER reclame