NOS NieuwsAangepast

Levenslang voor moorden

De rechtbank in Rotterdam heeft een man veroordeeld tot levenslang voor drie keer moord, een keer doodslag en een poging tot doodslag. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De rechtbank oordeelt dat de moordenaar een gevaar is voor de maatschappij en daarom levenslang moet worden opgesloten. "Gezien de meedogenloosheid waarmee en de wijze waarop hij heeft gehandeld, moet hij ook in staat worden geacht om in de toekomst nog een soortgelijk feit te begaan. En dan willen we deze man niet meer terug in de maatschappij", zegt de persrechter.

De man, Faig B., schoot in mei vorig jaar in Helmond zijn 20-jarige ex-vriendin dood. Vier dagen later reed hij naar Zwijndrecht, waar hij een andere ex-vriendin, haar zus en haar moeder doodde. Hij schoot ook op de vader van het gezin, maar die overleefde de schietpartij.

Wraak en eer

B. heeft bekend dat hij de schietpartijen heeft gepleegd, maar hij ontkent dat hij zijn daden heeft gepland. Hij wilde zijn ex-vriendinnen doden uit wraak en om zijn eer te redden vanwege de stukgelopen relaties.

Deskundigen hebben vastgesteld dat B. kampt met een persoonlijkheidsstoornis. Volgens de rechtbank is niet duidelijk dat die stoornis een rol heeft gespeeld bij het plegen van de moorden. Daarom wordt hij volledig verantwoordelijk gehouden voor zijn daden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl