NOS Nieuws Economie Aangepast

Philips schrapt 150 banen in NL

De wereldwijde reorganisatie die Philips vorige maand aankondigde, kost in Nederland 150 banen. Bij Philips Healthcare in Best vervallen 140 van de 3400 banen. Op de verkoopafdeling in Eindhoven gaan 10 banen verloren. Dat bevestigt het bedrijf naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Brabant.

Daarnaast verdwijnen er in Best 120 tijdelijke banen. Het personeel kreeg vanochtend de plannen te horen. Volgens Philips verdwijnen er nog meer banen, maar komen er op andere plekken bij Philips banen bij. "Onder de streep blijft er een verlies van 150 vaste banen over", aldus een Philips-woordvoerder.

Besparing

Philips maakte vorige maand bekend dat er wereldwijd 2200 banen worden geschrapt, maar wist toen nog niet hoeveel banen er in Nederland zouden verdwijnen. De wereldwijde reorganisatie moet een besparing van 300 miljoen euro opleveren.

Vakbond de Unie vindt de plannen van Philips onbegrijpelijk. "De golf van saneringen is vast leuk voor aandeelhouders, maar het is heel slecht voor de motivatie van het personeel", zegt Suat Koetloe, bestuurder van De Unie. Volgens hem blijft er onzekerheid onder het personeel, omdat er mogelijk verder gereorganiseerd wordt in Best.

STER reclame