Schultz: toch extra onderzoek A27

Aangepast

Minister Schultz van Haegen laat extra onderzoek doen naar de noodzaak om de A27 bij Utrecht te verbreden. Ze doet dit op verzoek van de Kamer.

De minister wil de A27 door het natuurgebied Amelisweerd verbreden tot twee keer zeven rijstroken. Zij benadrukte nog eens dat deze optie goed is onderzocht en volgens haar de beste oplossing is.

Maar een aantal partijen, waaronder PvdA, SP, D66 en GroenLinks, wil dat de minister nog eens laat onderzoeken of het mogelijk is het aantal rijstroken uit te breiden binnen de bestaande 'bak' van de A27 en het verkeer hier langzamer te laten rijden.

Verhoudingen veranderd

Schultz komt hieraan tegemoet. "Niet omdat ik denk dat het niet goed is onderzocht, maar omdat de vraag steeds weer op zal komen en de politieke verhoudingen zijn door de verkiezingen veranderd." Ze wil met het nieuwe onderzoek een einde maken aan de onrust over de A27.

Ze zal "een onafhankelijk persoon" vragen om het onderzoek te leiden en hoopt dat het binnen drie maanden klaar is. Er moet ook worden gekeken naar opties als een rijstrook-bypass.

STER Reclame