Minister Opstelten blijft erbij dat er geen enkel bewijs is voor de beschuldiging dat zijn hoogste ambtenaar, secretaris-generaal Demmink, seks heeft gehad met minderjarigen. Dat schrijft Opstelten in een brief aan de Tweede Kamer.

Over Demmink doen al jaren verhalen de ronde dat hij seksuele contacten heeft gehad met minderjarige jongens. Opstelten schrijft dat zowel de AIVD, de Rijksrecherche als het Openbaar Ministerie onderzoek hebben gedaan naar de aantijgingen. De conclusie was steeds dat er geen bewijs was.

Afgelopen weekend kwam het Algemeen Dagblad met nieuwe beschuldigingen. Demmink zou in de jaren tachtig contact hebben gehad met een pooier van minderjarige jongens. Demmink ontkent dat.

Geen nieuw onderzoek

Opstelten heeft de AIVD, de Rijksrecherche en het OM gevraagd of zij in de nieuwe beschuldigingen aanleiding zien om nieuw onderzoek te doen. "Het antwoord op deze vraag luidt ontkennend", schrijft de minister.

Opstelten vindt dat Demmink beschermd moet worden tegen ongefundeerde aantijgingen. De secretaris-generaal heeft inmiddels aangekondigd dat hij het AD voor de rechter sleept voor 'onjuiste berichtgeving'. Opstelten steunt hem daarbij volledig.

STER reclame