Palestijnse militanten hebben vanochtend tientallen raketten afgevuurd op het zuiden van Israël. Het Israëlische leger heeft in een reactie doelen aangevallen in de Gazastrook, waaronder een moskee.

Bij de Palestijnse aanvallen vielen geen gewonden. De raketten kwamen terecht in de regio Eshkol en bij het plaatsje Kerem Shalom. Hamas en de Islamitische Jihad hebben de verantwoordelijkheid voor de aanvallen opgeëist.

Vergelding

Hamas zegt dat de aanvallen een vergelding zijn voor een Israëlische aanval van gisteren in de Gazastrook. Twee Palestijnen op een motor werden geraakt, van wie er één zou zijn omgekomen. Bij de aanval raakten ook burgers gewond, zegt Hamas.

Hamas eist niet vaak de verantwoordelijkheid op voor aanvallen op Israël. Meestal zegt de beweging dat ze probeert om kleinere militante organisaties in toom te houden.

Terreur

Het Israëlische leger zegt vanochtend verscheidene doelen te hebben aangevallen waar terreuractiviteiten plaatsvonden. Er werd ook een moskee geraakt, die gebruikt zou worden door terroristen. Palestijnse bronnen melden dat bij de Israëlische aanvallen zeker vijf mensen gewond raakten.

Volgens een verklaring van het Israëlische leger zijn dit jaar 470 raketten op Israël afgevuurd vanuit de Gazastrook, waar Hamas aan de macht is.

STER reclame