PSV zet NAC Breda simpel opzij

PSV heeft een simpele zege geboekt op een machteloos NAC Breda: 4-0. Achterin gaven de Eindhovenaren geen kans weg.

PSV begon sterk en leek na de 1-0 van Jeremain Lens (een schot van buiten de zestien) de wedstrijd vroeg te gaan beslissen. De Eindhovenaren namen echter gas terug en pas vlak voor rust viel de 2-0: met een subtiel hakje sloeg Ola Toivonen toe.

NAC zocht na de rust nadrukkelijker de aanval en gaf achterin ruimte weg. PSV was met tegenstoten gevaarlijker en Mark van Bommel maakte simpel 3-0. Daarmee was het beetje venijn dat nog in het duel zat, wel verdwenen. In de slotfase kreeg het publiek nog een extraatje: uit een mooie counter maakte Georginio Wijnaldum 4-0.

250ste voor Van Bommel

Voor de vaak bekritiseerde verdediging was dit de derde wedstrijd deze week zonder tegendoelpunten. "Het grootste compliment vind ik dat de ploeg over negentig minuten eigenlijk geen kans heeft weggegeven", wenste PSV-trainer Dick Advocaat dan ook wel even genoemd hebben. "Dat betekent dat het team goed staat."

De coach haalde aanvoerde Van Bommel een kwartier voor tijd naar de kant. De 35-jarige routinier, die zijn 250ste wedstrijd in het PSV-shirt afwerkte, kreeg een staande ovatie van de ruim 30.000 toeschouwers in het Philips Stadion. "Dit doet wel heel veel met me", bekende Van Bommel. "Ik heb in veel mooie stadions gespeeld, maar dat de PSV-fans zo waarderen dat ik terug ben gekomen, dat is het mooiste."