NOS SportAangepast

Zeilduo Berkhout/Westerhof stopt

De zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof hebben besloten hun loopbaan te beëindigen. Het duo werd in de 470 twee keer (in 2009 en 2010) wereldkampioen.

"Ik ben erg trots op een prachtige carrière", stelde de 31-jarige Berkhout, die met twee olympische medailles en vijf wereldtitels de meest succesvolle zeilster in de Nederlandse sport historie is. "Ik heb er uitgehaald wat erin zat. Olympisch goud ontbreekt helaas, maar voor dat ultieme doel kan ik de komende vier jaar niet meer alles uit de kast halen."

Berkhout haalde haar grootste successen in de 470-klasse, waar ze al sinds 2001 in zeilde. Samen met Marcelien de Koning veroverde ze drie keer de wereldtitel (in 2005, 2006, 2007) en in 2005 werd het tweetal Sportploeg van het Jaar. Op de Spelen van 2008 pakten de twee zilver.

Na Peking ging Berkhout verder met Lisa Westerhof als stuurvrouw. Nadat ze met haar nieuwe partner twee wereldtitels had behaald, zeilden de twee in Londen naar olympisch brons.

Berkhout gaat aan de slag bij het sportmanagementbureau van haar vriend. De dertigjarige Westerhof is al sinds 2003 pilote bij de KLM en wil meer vlieguren gaan maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl