Bij een politieactie in Straatsburg is een terreurverdachte gedood. Hij opende het vuur op agenten toen zij hem wilden arresteren. De politie schoot hem daarop dood. Het zou gaan om een man van in de 30.

Volgens Franse media zijn bij de schietpartij drie agenten gewond geraakt. Ze werden beschoten toen ze het huis van de verdachte binnengingen. In de woning zou een lijst zijn gevonden met mogelijke doelwitten voor aanslagen.

Aanslag

De arrestatie was naar aanleiding van een aanval met een klein explosief op een joodse winkel in een voorstad van Parijs, vorige maand. Daarbij viel een gewonde. De aanval veroorzaakte grote onrust onder de joodse bewoners in de gemeente.

De politieactie maakt deel uit van een grotere anti-terreuroperatie in Frankrijk, waarbij de politie in onder meer Nice en de voorsteden van Parijs invallen doet. Daarbij zijn meerdere arrestaties verricht.

Aangehouden

In Parijs werd een gewapende man opgepakt. De politie beschrijft hem als zeer gevaarlijk. Ook in Cannes is een man aangehouden. Hij was ongewapend. Alle arrestanten zouden lid zijn van een radicale islamitische beweging.

De Franse president Hollande heeft in een schriftelijke verklaring bevestigd dat er zeven verdachten zijn opgepakt. "We doen er alles aan om het Franse volk te beschermen tegen de dreiging van terreur", aldus de president.

STER reclame