VVD: Holleeder op tv is absurd

time icon Aangepast

VVD-Kamerlid Hennis noemt het absurd dat topcrimineel Willem Holleeder voor het tv-programma College Tour is uitgenodigd. Ze benadrukt dat de politiek geen oordeel heeft over tv-uitzendingen, maar vindt wel dat ze haar mening over de keuze van de NTR kan geven.

"Het is absurd dat Holleeder zo´n podium krijgt. Hij krijgt de status van een cultheld", aldus Hennis. "Wat de omroepen beslissen moeten ze zelf weten, maar als woordvoerder justitie mag ik er wel mijn mening over geven."

Knuffelcrimineel

PvdA-Kamerlid Recourt laat via een tweet weten dat van Holleeder geen "knuffelcrimineel" gemaakt moet worden. "Bovenwereld moet onderwereld niet salonfähig maken." Ook hij wijst erop dat de politiek zich niet met de inhoud van de media moet bemoeien. Recourt wil zijn tweet niet verder toelichten.

Het CDA-Kamerlid Van Toorenburg heeft ook moeite met het feit dat Holleeder een podium krijgt. In een tweet laat ze weten dat ze als voormalig gevangenisdirecteur de interesse van mensen voor "het kwaad" wel begrijpt.

Rechtstaat

D66'er Verhoeven snapt de kritiek van sommige Kamerleden niet. "Is dat ook medialogica? Nu Holleeder op televisie komt, lijken veel politici ineens moeite te hebben met fundamenten van onze rechtsstaat."

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil geen commentaar geven op de uitzending met de topcrimineel, zo laat een woordvoerder weten.

STER Reclame