Het CDA is bang dat een nieuw kabinet van VVD en PvdA gaat ingrijpen in het vitaliteitspakket. Dat zijn maatregelen om ouderen langer aan het werk te houden.

Bezuinigen op het vitaliteitspakket is naar verluidt een van de maatregelen die VVD en PvdA overwegen om de forensentaks te kunnen schrappen. Over die belasting werden afspraken gemaakt in het Vijfpartijenakkoord, maar de onderhandelingspartners willen ervan af.

Door te bezuinigen op het vitaliteitspakket zou een deel van de dekking gevonden moeten worden. Tweede Kamerlid Eddy van Hijum van het CDA zou dat een slechte zaak vinden. Hij noemt het vitaliteitspakket erg belangrijk om ouderen langer aan het werk te houden.

Niet gerust op

In het pakket zitten maatregelen om ouderen scholing te geven en de mogelijkheid van een deeltijdpensioen. Ook bonussen voor werkgevers om oudere werknemers in dienst te nemen maken er deel van uit.

Als ik hoor dat wordt overwogen om daarin te snijden, ben ik er niet gerust op, zegt Van Hijum. Hij voegt er wel aan toe dat hij reageert op berichten in de media, en dat hij afwacht waar VVD en PvdA mee gaan komen. Waarschijnlijk stellen ze morgen bij de financiële beschouwingen voor om de forensentaks te schrappen.

STER reclame