Groningen op valreep langs Roda

Aangepast

FC Groningen heeft in eigen huis Roda JC, dat 75 minuten met tien man speelde, op de valreep met 3-2 verslagen. Michael de Leeuw was met drie goals de grote man aan de zijde van de Groningers.

Roda kreeg wel de eerste kans, na een blunder van doelman Luciano Da Silva, maar Krisztián Nemeth kreeg de bal er niet in. Daarna gebeurde er in korte tijd van alles: zo ontsnapte Mark-Jan Fledderus met geel na een harde charge op Michael Kieftenbeld, scoorde De Leeuw voor de Groningers en kreeg Tamás Kadar rood.

Groningen ging na de 2-1 van De Leeuw (Fledderus scoorde kort voor rust) niet al te enthousiast op zoek naar nog een doelpunt, tot Chelsea-huurling Amin Tareq Affane Roda weer langszij bracht. Een stormloop leverde schoten op de lat op van Mitchell Schet en Leandro Bacuna en...nummer drie van De Leeuw.

Maaskant niet helemaal tevreden

Robert Maaskant was ondanks de eerste thuiszegein maanden niet helemaal tevreden. "Ik vind dat we terecht hebben gewonnen, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar ik ben met een matig gevoel van het veld gestapt."

Ondanks het ondertal kwam Roda namelijk twee keer tot scoren. "Gelukkig zijn we er in blijven geloven en hebben we het rechtgetrokken", verwees Maaskant naar de late winnende treffer van Michael de Leeuw. "We beseffen wel dat het beter moet, maar we zetten nu wel een serie neer waarin we winnen."

STER Reclame