In de tentoonstelling Museum Minutes in de Kunsthal in Rotterdam worden bezoekers uitgedaagd om sommige kunstwerken actief te bekijken, of juist geheel ontspannen. Zo kunnen ze lopend op een band, zittend in een luie stoel of staand naar een kunstwerk kijken.

De werken die tentoongesteld worden zijn een selectie van moderne en hedendaagse kunstwerken, afkomstig uit het Gemeentemuseum Den Haag. In de werken staat tijd en beweging als thema centraal. Ieder werk heeft er een eigen aangepaste audiotour gekregen.

Zo rapt een hiphop-artiest over een schilderij van de Amerikaanse kunstenaar Frank Stella. Intussen wordt met gemeten hoe lang bezoekers naar de werken kijken. "Deze installatie wordt zo gepresenteerd dat bezoekers deze intensiever kunnen beleven'', aldus de Kunsthal.

De Kunsthal in Rotterdam wil mensen verleiden langer naar kunst te kijken. Deze tentoonstelling heeft als doel te onderzoeken hoe ze bezoekers langer naar kunstwerken kunnen laten kijken. Nu kijken museumbezoekers ongeveer 9 seconden.

STER reclame