Vitesse behoudt tweede plaats

Vitesse staat ook na het uitduel met FC Utrecht nog op de tweede plaats. De ongeslagen Arnhemmers wonnen nipt: 1-2.

In de attractieve eerste helft golfde het spel op en neer. De thuisploeg ging gepassioneerd op zoek naar een treffer en Vitesse, met vier aanvallers in de basis, gokte op de counter. Utrecht kreeg wat kansjes via Alexander Gerndt en Tommy Oar, maar doelman Piet Velthuizen hield Vitesse op de been.

Na rust was Vitesse de baas. Jonathan Reis schoot eerst nog op de lat na een voorzet van Wilfried Bony, die kort daarna Marco van Ginkel de 0-1 liet scoren en er zelf 0-2 van maakte. Jacob Mulenga bracht de spanning terug met de 1-2.

De Zambiaan was in de slotfase met een kopbal ook dicht bij de 2-2, maar Velthuizen redde fraai.