1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Dna-onderzoek Vaatstra van start

Bij de Sikkemahal in Zwaagwesteinde komt een gestage stroom mannen naar het gebouw waar het dna-verwantschapsonderzoek wordt gehouden dat moet leiden naar de moordenaar van Marianne Vaatstra. De hal is een van de elf locaties waar het onderzoek gehouden wordt.

"Wij weten dat de familie echt zucht onder wat hen is overkomen. Als dorp zeggen we dat het nu opgelost moet worden, daar hebben wij ook belang bij," zegt de voorzitter van Dorpsbelang Zwaagwesteinde. Hij verwacht dat om die reden 95 procent van de opgeroepen mannen dna komt afstaan.

Wangslijm

Met het verwantschapsonderzoek probeert justitie mensen te vinden die familie zijn van de moordenaar. Er zijn ruim 8.000 mannen opgeroepen om mee te doen.

Er wordt wangslijm afgenomen, dat wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. "Het doen geen pijn. Hopelijk geeft het een oplossing", zegt een man in de sporthal.

Onderzoek

Niet alle mannen komen uit het dorp. "Drie weken voor ik op kamers ging in Wageningen gebeurde het", vertelt een bezoeker. "Ik moest hier toch zijn omdat mijn moeder jarig was". Hij vervolgt: "Anders was ik denk ik ook wel gegaan. In een periode van twee weken was ik hier waarschijnlijk toch wel naartoe gereden."

Het kan nog maanden duren totdat de uitkomst van het dna-onderzoek bekend is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl